Bage lækkerier

Jyttes Fløderoulade med sherrymakroner

Dej:
3 æg
125 g. sukker
50 g. kartoffelmel
2 spsk. kakao
1½ tsk. bagepulver
Fyld:
3 dl. piskefløde
evt. 1 spsk. flormelis
16 makroner
½ dl. tør sherry eller anden hedvin

Æg og sukker piskes grundigt.
Kartoffelmel, bagepulver og kakao sigtes sammen og vendes i æggemassen.
Fordel dejen i en firkantet form lavet af bagepapir (ca. 30cmx45cm)
Bag kagen i en varm ovn (200 grader i ca. 5 min. Vend den bagte kage ud på sukkerdrysset bagepapir og afkøl den.
Den piskede fløde røres evt. op med flormelis og fordeles over rouladen.
De sherryvædede makroner lægges ovenpå, og rouladen rulles sammen .
Skær den i ret brede stykker til servering.

Connys lækre kage med ferskner

Dette er opskriften til en lille bradepande eller en tærteform.
Lidt af kagen ses på sidehovedet.

100 g becel
135 g rørsukker
2 æg
100 g sigtet speltmel
1 tsk. bagepulver
1 lille dåse ferskner

Becel og rørsukker røres godt med elpisker. Tilsæt et æg af gang og pisk det luftigt.
Speltmel og bagepulver blandes og vendes i dejen.
Dejen hældes i en lille tærteform.
Ganges 2½ op til bradepande

Væsken hældes fra dåsen med ferskner, de duppes tørre og skæres i skiver.
Pynt dejen med skiverne.

Bages ved. 175* i varmluftsovn i ca. 40-45 min.
Smager også godt lun med cremfraice, fløde el. vanilleis til.

Mvh. Connie

Sunde og lækre gulerodsboller

2 dl. tykmælk (mælk, kærnemælk)
2 dl. koldt vand
2 dl. kogende vand
50 g. gær
2 spsk. sukker/honning
2 tsk. salt
3 mellemstore revne gulerødder
1 dl. solsikke/olivenolie
2 dl. havreklid (eller solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø osv.)
2 dl. havregryn
ca. 800 g. mel
evt. et æg

Dejen sættes på bageplade med ske, da dejen er ret lind.

Dejen kan røres sammen om aftenen (15 g. gær) og sættes på bageplader med ske, hæver i køleskabet natten over. Bages næste morgen i ca. 20 min ved 225 grad

Og "uhm" de er lækre til morgen kaffen, frokosten, eftermiddagskaffe, tilbehør til aftensmaden eller lige til aftenkaffen.

Rigtig god bage lyst
Gitte

Dejlig squashkage

3 æg
5 dl. Sukker
2½ dl. Olie
5 dl. Groft revet squash med skal
5 dl. Mel
½ tsk. Bagepulver
2 tsk. Natron
1 tsk. Salt
3 tsk. Kane
2 tsk. Vanilje sukker
2½ dl. Sesamfrø

Bages ved 200% i ca. 60 min.

NB: sommetider blander jeg gulerødder og squash .

(Dobbelt til bradepande)

Hilsen Inge Marie

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Gitte | Svar 24.01.2012 23.41

Ny lækker kage opskrift fra Jytte.
Fløde roulade med sherry makroner.. uhm...den er go´

Den blå trold | Svar 25.11.2011 11.30

Vi har lavet en ny side med bage lækkerier, fordi vi gerne vil dele nogle af vores lækre opskrifter med alle jer der besøger vores hj. side. Rigtig god bagelyst

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.04 | 20:27

Det står stadig at der er åbent 1. søndag i måneden og datoen for markedsdag skal ændres til 11. juni.
Knus fra Kirsten

...
28.06 | 14:11

hej det vil jeg prøve. ved du ca hvornår?

...
16.06 | 14:22

Hej Anna. Jeg nålefilter selv nisser og trolde, men har ikke lavet kurser i dette, men det kan måske være en god ide at tage op på et tidspunkt. Kan du samle 3

...
15.06 | 13:19

Hej
Holder i kursuser i nålefiltning?
feks nisser
hilsen
anna

...
Du kan lide denne side